2024. gada Lielā prognoze

1. daļa      "Jaguāra gudrības."

Katrs ir Visums!

Lamat

 (Trusis, Venēra, auglība)

 Pateicības un veiksmes diena.

Laba diena viesiem - tuviem un tāliem astroloģisko prognožu interesentiem! Lielā laika mašīna mūs jau ienesusi jaunajā gadā. Sākam atkal vienu kopīgu ceļojumu apkārt mūsu vienīgajai zvaigznei - Saulei, laikā un telpā – savā lielajā un vienīgajā, kopējā civilizācijas “ kustamajā īpašumā”- kosmosa kuģī, kas mums visiem viens – ZEME! Skaistākā no visām planētām – unikāla savā esībā tieši tāpat kā katrs no mums- tās bērniem - CILVĒKIEM. Ceļojuma ilgums( cerams) kā vienmēr nemainīgs - 365 dienas. Kas to tā sariktējis, ka tieši uz trešās planētas no Saules viss ir noticis tā, lai uz tās būtu ūdens, zeme, gaiss, uguns u.c. brīnumi, lai rastos dzīvība - Dievs vien zina?!+  Būsim savu šūpuli mīlēt un lolot, taupīt nākamajām paaudzēm, būt saprātīgiem, kā to paredz latīņu termins -  Homo sapiens. Lai labāk izprastu sevi, notikumus un pasauli kopumā, nav jāmeklē sarežģītas “atslēgas”. Dabā viss ir tik ļoti vienkārši un tieši tāpēc – ģeniāli. Atgriežamies pie pirmavota, kas arī ir pati daba un tajā notiekošie cikli, kosmiskā kārtība, mijiedarbība. Atliek vienīgi to sajust, izprast, novērot , ņemt vērā tās dotos “signālus”. Vairāk par jauno, mani vienmēr ir saistījis senais. Vēl jo vairāk tāpēc, ka senajās gudrībās patiešām ir apslēptas Lielās Patiesības. Tieši tāpēc aizvien vairāk sāk saistīt senās civilizācijas, kas prata ikdienā izmantot visus galvenos planētu ciklus,  saprast zvaigžņu izvietojumu , vadīties pēc tā, lai sakārtotu Zemes dzīvi atbilstoši tam ritmam, kādā pulsē visa Saules sistēma. Un tieši tāpēc šo prognozi sākšu ar senākiem vēstījumiem no tolteku civilizācijas - maiju astroloģiju.

Maiju kalendārs ir brīnumaina un perfekti sakārtota kosmiskā sistēma, kas sastāv no ļoti dažādiem - mazākiem un lielākiem cikliem, jeb viņu tā sauktajiem “ Jaunajiem gadiem”. Sīkāk par tiem var lasīt gan www.maiji.lv ,  gan citur interneta vietnēs. Jāteic, ka šīs zināšanas nenākas viegli un ātri. Katru gadu – ap gadu miju pārlasu savu maiju “bībelīti” - “Jaguāra gudrības” un aizvien rodu kādu jaunu atziņu. Arī šis gads nav izņēmums. Mēģinot izprast viņu dažādo ievēroto dabas ciklu sakarības, izlasīju kādu teikumu , kas lika aizdomāties un “ paviļāt” šo domu kārtīgāk. Patiesība atkal  jau pavisam vienkārša un dabiska - viens no svarīgākajiem kalendāru cikliem tiek balstīts uz laika periodu, kas atbilst cilvēka dzīvības attīstības periodam mātes miesās. Diezgan loģiski, vai ne? Kas gan var būt vēl svarīgāks kā mūsu pašu dzīvība, dzīvotspēja, cilvēka radības.

Pie MUMS viss ir sakārtots ciklos. Tā ir pasaules kārtība un maiji to saprata un veiksmīgi izmantoja. Diena, nakts, Mēness fāzes, četri gadalaiki u.t.t.. Viņi saprata arī lielākus ciklus – lielākus par gadu. Mazākie cikli kā jau noprotams, saistījās ar Mēness kustību ap Zemi, kas visspēcīgāk ietekmē gan dabu, gan mūsu organismus- īpaši sievietes, kas arī ir dzīvības radītājas, bet lielāko ciklu sakarības tika meklētas planētu ritmiskajā kustībā ap Sauli, zvaigznēs. Viens no galvenajiem lielo ciklu atskaites punktiem visām senajām civilizācijām bija zvaigzne Sīrius.  Tika novēroti dabā notiekošie procesi, to atkārtošanas noteiktos periodos. Tika iezīmēti kādi atskaites punkti, saprasta attiecīgā dienas, stundas, un lielāko ciklu enerģētika, tika doti nosaukumi, protams viņu valodā, tāpēc dažus no tiem mūsdienās interpretēt nenākas vienkārši. Tāpat kā mūsdienu tautām ir sava mitoloģija, teikas un nostāsti, planētu nosaukumos minēti dievību vārdi, arī toltekiem ir daudz savu mītu un nostāstu, kas palīdz izprast konkrētās dienas un  cikla enerģētiku. 

Tos, kas labi pārzināja tolteku kalendāra noslēpumus, dēvēja par “KALENDĀRA GLABĀTAJIEM”. Tie bija viedie, cilts vecākie, gudrajie- nu kā jau katrā senajā tautā- šamaņi un raganiņas, kuriem bija tiesības izmantot un nodot šīs sakrālās zināšanas nākamajām paaudzēm. Dienu nosaukumi sekoja cits citam 20 dienu ciklā un pēc tam sākās no jauna.  Paralēli šīs dienas saplūda ar 13 laika viļņiem, kas kombinejās ar attiecīgo dienu un veidoja kādu īpašu, tikai tai dienai raksturīgu enerģiju. Līdzīgi kā mūsdienās izmantojam Mēness kalendāra sniegto informāciju viņi izmantoja šo dienas un viļņa skaidrojumu, lai kaut ko uzsāktu dienā ar vislabvēlīgāko enerģiju, atturējās, ja bija kāda nelabvēlīga norāde, svinēja, ja šajā dienā jāgodina kāda dievība u.t.t.. Līdzīgi kā mēs vadāmies pēc Mēness dienu kalendāra ieteikumiem. Otrs maiju kalendāra pielietojums ir tieši tāds pats kā  astrologa apmeklējums mūsdienās, kad vēlamies labāk izprast paši sevi – katras dienas enerģētika ļoti labi vēsta par mūsu raksturu, dvēseles uzdevumiem, iespējamām problēmām, pagātni un nākotni. Maiju astroloģijā liela loma tiek piešķirta debesu pusēm, kurās valda dažāda enerģija, tāpēc tiek skaidrota ne tikai tās dienas enerģētika, kurā cilvēks nāk pasaulē, bet tā tiek ņemta par tādu kā atskaites punktu, no kura, piemēram, 9 dienas skaitot uz priekšu atrodas cilvēka nākotnes zīme un ir saistīta ar austrumiem - (mūsu bērni, mazbērni, zināšanas), 9 dienas atpakaļ, pagātnes informācija, kas saistās ar rietumiem ( visa dzimtā bijusī informācija, veļi, pagātne), tiek izskaitļota labās rokas enerģija - dienvidi, kas atbilst vīrišķajai enerģijai jan un kreisās rokas enerģija - ziemeļi, sievišķā in enerģija. Iesācējiem var šķist gana sarežģīta taču ļoti dabiska un interesanta, bet galvenais – dziļi enerģētiku skaidrojoša sistēma. Visu cieņu šai gudrajai augstu prātu apveltītajai civilizācijai.

Lai arī tolteku Jaunais gads nesakrīt ar mūsdienās pieņemto pirmo janvāri, mums ir iespēja ielūkoties viņu sastādītajā kalendārajā ritmā un papētīt, kādu enerģētiku satur 2024. gada 1.janvāris. Maiji katram jaunam ciklam piešķīra lielu nozīmi, tāpēc ņēma vērā tieši to dienas nosaukumu un enerģētisko vilni, jeb tonālu, ar ko sākās jaunais cikls, jo tas vēstīja par konkrētā cikla, mūsu izpratnē gada raksturu.

Jaguāra gudrības vēsta, ka mūsu pirmo gada dienu sauc Lamat - Trusis, Zvaigzne un tā pārstāv otro tonālu, jeb otro enerģijas vilni.  Šo dienu maiji dēvēja par veiksmes un auglības dienu, šīs dienas enerģētika visu vairojot.  Izklausās gana labi, tomēr palasot vairāk par šīs dienas enerģētiku, atklājās diezgan sarežģītas tēmas.

Šī diena tiek saistīta ar Venēru, tikai Venēra viņu izpratnē nebija skaistuma un mīlestības dieviete, bet gan sasaistīta ar dzīvības un nāves enerģiju, jo tā pie debesīm redzama gan rītos , gan vakaros un simbolizē sākumu un beigas, dzīvības rašanos un visa dzīvā norietu. Līdzīgi kā mēs Venēru saucam par rīta un vakara zvaigzni, arī maiji ņēma vērā šīs  planētas duālo enerģētiku. Viņi Venēru saistīja ar spēcīgiem satricinājumiem pasaulē un tajā  notiekošajiem globāliem notikumiem . Mūsdienu izpratnē tie būtu saistīti ar politiku, kardarbību un ekoloģiju. 

Truša dienas hieroglifā var saskatīt Venēras - zvaigznes simbolu. Tas ir viens no saprotamākajiem maiju kalendāra dienu apzīmējumiem.

Dievs, ar ko maiji asociēja Venēru tika dēvēts par ārprāta pārņemtu briesmoni Lahunčan, kas savā neprātā, atkarību pārņemts, joņoja pāri pasaulei , sējot nemieru un bailes Dievu Valstībā .

Vai vēl precīzāk var noraksturot to, kas šobrīd notiek pasaulē???

Šo dienu maiji mēdza dēvēt arī par dzērāju, dzēruma, atkarību dienu. Dienas enerģētika daļēji sasaucas arī ar ķīniešiem pieņemtā Truša gada raksturojumu. Trusis esot stipri pakļauts Mēness ietekmei- emocionāls, mainīgs un nepastāvīgs. Maiji dzērājus un dzērumu, atkarības tā arī esot dēvējuši - par “Trusi” . Līdzīgi kā mēs saprotams terminu- “zaļais pūķis”.

  Pēc maiju uzskatiem, cilvēkam ir trīs galvenie dzīvības centri, kas atrodas galvas augšējā daļā, sirdī un …aknās.

Katrs dienas simbols ir saistīts arī ar kādu cilvēka orgānu. Nav nejaušība, ka Trusis atbild par aknām. Viņi uzskatīja, ka aknu problēmas, saslimšanas ir sasaistītas ar tādām tēmām kā garlaicība, pašpārliecinātības trūkums, SAVA ES ATRAŠANA,  kas arī izsaucot tieksmi pēc alkohola, narkotikām un veicina dažādu atkarību veidošanos. Maiji bija pārliecināti, ka vairāk, nenozīmē labāk!

Tā vien šķiet, ka mūsdienu “lidojošais kaimiņvalstu atkarību pārņemtais briesmonis” sirgst ne tikai ar šīm rakstura vājībām.

Šī dienas enerģētika maiju mitoloģijā tiek saistīta arī ar vīrišķās un sievišķās enerģijas disbalansu, sajukumu, kas arī šobrīd pasaulē ir gana aktuāla tēma.

Kāda maiju leģenda vēsta par Jaunavu, kuru sargāja Debesu Čūska. Vēja Dievs šo Jaunavu Čūskai nozaga un nolaidās uz Zemes. Vējš ar Jaunavu savienojās un pārvērtās spirālē- Dzīvības Kokā , kas sastāvēja no vienas vīrišķās polaritāte un no otras-sievišķās.  Dusmīgā Debesu Čūska uzbruka šim Dzīves Kokam, kurā mita viņa mīļotās Jaunavas gars. Sievišķo atzaru tā saplosīja gabalu, gabalos- Jaunava nomira. Skumstošais Vēja Dievs paņēma vienu “ kauliņu” no savas mīļotās un apraka. Virs tā izauga agave- maiju tautas DZĪVĪBAS UN AUGLĪBAS SIMBOLS.

Šis mīts joprojām “dzīvo” visā Amerikas kontinentā kā Mātes Zemes auglības , maizes- kukurūzas un auglības simbols un dzīvības simbols.

Šis vēstījums satur arī dziļāku - ezoterisku zemtekstu.

Vīrišķās un sievišķās enerģijas saplūšanu spirālē, in un jan līdzsvaru pasaulē, kas veido

 “ Pasaules Koku” (Drevo Žizņi), kas mīt katrā no mums. Tā ir enerģijas spirāle, kas vijas ap mūsu mugurkaulu un kalpo kā antenas, kuru viens gals ieteicas visumā - spēcīgajā jan enerģijā , bet otrs - sasaista mūs ar Zemes- sievišķo in enerģiju.

Tik vienkārši…lai taptu dzīvība , ir jābūt harmonijai, līdzsvaram.

 

Vēl tikai neliela informācija, ko  par šo dienu vēstī maiju kalendāra kreisās un labās rokas enerģija.

Kreisās rokas enerģija ir diena ar nosaukumu Senči - garīguma, kultūras, dzimtas, dzimtenes un tradīciju diena.

Labās rokas enerģija - Vējš - atļauj mums transformēt savu pagātni un labāk izprast pašiem sevi-savu iekšējo būtību.

Tātad - no kurienes mēs nākam, uz kurieni mēs ejam. Abas tēmas ir vienlīdz svarīgas.

Diezgan atbilstoši  visam iepriekš minētajam, tiek skaidrota arī otrā līmeņa vilnis, jeb 2. tonāls, ar ko sakās šis gads:

2. tonāls

 

Šeit rodas duālisms. Mēs sākam pamanīt slikto labajā un labo sliktajā. Šeit izšķiras vai dzimušais impulss sāks attīstīties un darboties, vai nomirs iedīglī. Šeit mēs arī redzam monētas veselumu un esam spiesti pieņemt, ka viena puse nepastāv bez otras. Gaisma bez ēnas, slava bez nopēluma, vīrietis bez sievietes. www.maiji.lv

 

Šīs daļas noslēgumā, padalīšos ar kāda tolteku pētnieka atziņām un ieteikumiem :

“ “ Tolteki šobrīd atrodās starpzvaigžņu sfērā. Viņi vēro Zemi, kas bijusi viņu šūpulis. Viņi vēro mūs, mūsu civilizāciju, kas esam viņu pēcteči.”

Nedzīvojiet pēc šablona.

Nekodējiet nevienu.

Visam ir cēlonis.

Katrs ir Visums! “


Maiju skaistākā meditācija ir meditācija uz MĪLESTĪBU!

Lai kur jūs būtu, lai ko jūs redzētu, lai ko jūs satiktu - ieraugiet visā un visos MĪLESTĪBU!


p.s.

Pieļauju, ka kādam no jums būtu interesanti uzzināt, kādā maiju kalendāra dienā esat dzimuši un ar kādu maiju kalendāra dienu sāksies jūsu personīgais jaunais gads - jūsu šī gada dzimšanas diena! Viss ir iespējams- uzrunājiet mani personīgi😊


2. daļa  "… par Cilvēka vietu Pasaulē."

Visuma aina, kurā Zemei vairs nebija noteicošā vieta, šķita baiga. Mišels de Monteņs saka, ka "nekas nevar mūs tā pazemot un dot tik jūtamu triecienu cilvēka prāta lepnumam kā bezkaislīgs skats uz visumu. Lai cilvēks ar prāta palīdzību pierāda, kur slēpjas tās milzīgās priekšrocības, kuras viņš pats sev piedēvē." Kas cilvēkam licis domāt, ka tā apbrīnojamā debesu kustība, mūžīgā gaisma, kas lejas no debesu spīdekļiem, spīd tikai viņam? Monteņs raksta, ka cilvēki nav prātīgāki par zoslēniem. Kādēļ lai zoslēns neteiktu par sevi, ka visas Visuma daļas noraugās uz viņu, Zeme noder staigāšanai, Saule dod gaismu, bet zvaigznes pastāv, lai iedarbotos uz mums? No vējiem ir viens labums, no ūdeņiem - cits. Zoslēnam var likties, ka Debesu velve nevienu neuzlūko ar tādu labvēlību kā viņu. Es esmu dabas mīlulis, domā zoslēns. Vai gan cilvēks mani nekopj, nedod man mitekli un nepakalpo man? Manis dēļ viņš sēj un maļ graudus. Ja viņš mani - zoslēnu - apēd, tad to pašu viņš dara arī ar sev līdzīgiem. Turklāt es, zoslēns, ēdu tārpus, kas savukārt ēd viņu - cilvēku.

Zoslēna filosofija nav jāuztver kā joks. Tajā ir dzija filosofiska doma, kas brieda vairākus gadsimtus, līdz tika apzināta un izteikta. Ja Zeme zaudē savu jēgpilno vietu Visumā, tad arī cilvēka vieta pasaulē mainās. Tad cilvēks, kas uztver sevi kā Visuma centru, līdzinās muļķa zoslēnam. Bet mēs taču tādi esam, saka Monteņs: "Tieši tādā pašā veidā mēs apgalvojam, ka viss darināts mums, ka visa pasaule pastāv mūsu dēļ; ka mūsu dēļ pastāv gaisma, ka mūsu dēļ dārdina pērkons; un pat radītājs un visas radības pastāv mūsu dēļ. Mēs esam visu lietu atskaites punkts. Palūkojieties hronikās, kurās vairāk nekā divus tūkstošus gadu filozofi aprakstījuši debesu lietas: dievi rīkojušies un runājuši, domādami vienīgi par cilvēkiem: viņiem nav bijis citu nodomu un rūpju." (Monteņs de M. Esejas. 3. sēj. - R., 1984. - 107.lpp.)

Līdz ar Kopernika heliocentriskās sistēmas atzīšanu satraukums radās ne tik daudz par to, kā mainīsies Visuma fiziskā aina, bet gan par tām vērtību un pasaules izpratnes izmaiņām, kuras nāktos pieredzēt, ja Zeme zaudētu savu jēgpilno vietu Visumā.

http://valoda.ailab.lv/kultura/vesture/kultura/17gad/citati.htm

…meklējot kādu nelielu citātu pat Visumu un tā kārtību, uzrunāja stāsts par zoslēnu. Nu tas tā, viela pārdomām. Cik mazi esam šajā Lielo patiesību valstībā, cik pazemīgiem mums vajadzētu būt! 

Par Visumu un tā rašanos laikam spēj domāt vien Jupitera tipa cilvēki, kas redz kopumu, kas domā globāli, visaptveroši, kas redz nedaudz tālāk par savu deguna galu un savu “ tārpu”.

Tāpēc šajā prognožu daļā parunāsim par globālo - par kopējo enerģētiku un galvenajiem notikumiem Saules sistēmā 2024. gada laikā un ne tikai. 

Pirms ķeramies prognozei pie “ragiem”, atgādināšu, ka tiks minētas zodiaka zīmju dekādes, jo īpaši lēnāko planētu kustība nevar ietekmēt visus, kas dzimuši vienā zodiaka zīmes valdīšanas laikā. Lai arī kopējās prognozes būtu precīzākas, sadalīsim katru zodiaka zīmes valdīšanas mēnesi trīs vienādās daļās, jeb dekādēs. Tad nu paši domājiet līdzi, kurā dekādē esat dzimuši. 


Te , kā vienmēr, būs špikeris: 

Datumi nedaudz var mainīties, tāpēc, ja neesat drošs par savas Saules - dzimšanas dienas pārstāvēto dekādi, labāk to precizējiet pie astrologa. Visprecīzākās, protams, būs prognozes, kas sastādītas tieši jums, pēc jūsu precīzā dzimšanas laika un vietas. Starp citu, kas vēl kavējās precizēt savu dzimšanas laiku arhīvos, pasteidzieties. Jau ir vietas, kur arhīvi likvidēti. 

Koka Pūķis.

Skatoties uz šiem dīvainajiem, maģiski-mītiskajiem pasaku tēliem, neviļus nāk prātā kāda dziesmiņa no seriāla “ ..un vai bet  meitenes pasakām tic…”

Tā nu ir. Pūķis ir vienīgais no sava 12 zvēru “bariņa”, kas ir mītiska būtne. Un tieši tāpēc - Pūķis ir īpašs. Kāpēc zaļais Pūķis? Patiesībā tas nav jāsauc par zaļo Pūķi, latviešu valodā tas skan diezgan nejauki, jo veido asociācijas ar ne tik jauku tēmu un vairāk attiecināms uz pirmajā daļā aprakstīto maiju tautas Truša dienu. Gads, kas nu jau drīz - 10. februārī sāksies, pareizāk dēvējams par koka Pūķa gadu. Tieši pateicoties šī gada stihijai, šī gada Pūķis tiek dēvēts par zaļu. Austrumu filozofijā katrai no piecām stihijām piemīt sava krāsa, sava debespuse un savas īpašības, līdzīgi kā mums jau zināmajām stihijām klasiskajā astroloģijā. Tātad koka stihija piedēvē raksturojumu arī šim gadam.

Att. austrumu gadu stihiju nomaiņa un mijiedarbība, tiek izmantota arī kā saderības rādītājs starp attiecīgajā gadā dzimušajiem.

1.     Koks rada uguni, bet to nogalina metāls.

2.     Uguns rada zemi, bet to dzēš ūdens.

3.     Zeme rada metālu, bet to iznīcina koks.

4.     Metāls rada ūdeni, bet tiek iznīcināts ar uguni.

5.     Ūdens rada  koku, bet tiek likvidēts ar zemi.

Koka stihijas atslēgas vārdi ir spēja visam piešķirt veidu un formu, strukturēt, plānot, sistematizēt, kārtot. Tam ir miermīlīgs raksturs, tāpēc liela cerība uz mieru arī pasaulē. Tas veicina pašnovērtējumu, ceļ pašapziņu un palīdz plānot savu dienas režīmu un to ievērot. Koks tiek saistīts ar dzīvību, auglību, izturību, zināšanām. Redzat, nu-cik daudz interesanta slēpjas zem šī mazā vārdiņa - koks. 

Par pašu Pūķi jau būsiet dzirdējuši daudz, tāpēc akcentēšu to, ko sajūtu nākam no šīs Pūķa gada enerģētikas. Cilvēki, kas dzimuši Pūķa gadā jūtas īpaši, pārāki par citiem, tas ir mans vērojums un arī viņu atzinums. Tie ir neparasti un oriģināli savās izpausmēs. Labi vadītāji, līderi, neatkarīgi un izteikti radoši cilvēki. Tātad, jautāsiet-kāds būs šis gads? Tieši tāds - īpašs un vienreizējs, radošu darbību piesātināts. Koka stihija tam neļaus būt pārāk haotiskam, bet ieliks visu labā rāmītī. Dibiniet uzņēmumus, uzņemieties to vadību, spodriniet savus talantus, esiet radoši-izdomas pilni un oriģināli! Esiet ĪPAŠI! Atrodiet to, kas tieši jūsos ir īpašs un unikāls.

Koka Pūķa gads sāksies 10.frbruārī 00:59 , tātad-labs laiks sagaidīt, saskandinot kādu šampanieša glāzi, kāpēc ne!? Austrumos šie ir ļoti lieli svētki - jauna mēness sākums un Jaunā gada sākums.

Pūķis Austrumos tiek turēts īpašā godā-to pielūdz, tas ir veiksmes un naudas simbols. Izvēloties būvēt mājokļus, cilvēki raugās, lai tuvumā būtu kāds kalns, kas līdzinās pūķim. Tie tic, ka kalns viņus sargās. Pūķim par godu tiek rīkoti grandiozi svētki- viss ir krāsains un izgaismots, spīd un laistās košumā. Sagaidot Pūķa gadu, nav jāvelk mugurā zaļas drānas, bet gan zelta, sudraba, sarkanas, ar fliteriem izšūtas! Jo spīdīgāks viss, jo vairāk izpatiksiet Pūķim. Pievienosimies gudrajām, viedajām Austrumzemju tautām un sagaidīsim Pūķi arī mēs-mazliet, par kapeiciņu zinošāki arī Austrumu tautu tradīcijās, jo viss taču ir viens!

Dzīvi ir jāsvin! Esmu Par! Svētki nekad nevar būt par daudz. Reiz , kad strādāju bērnudārzā, vadītāja ienāca grupiņā un teica: ..nu jā, pie Reihas kā vienmēr -svētki! 😊 Svinēsim arī astroloģiskā gada sākumu - 20. martu, kad Saulīte  05:07 pēc Latvijas laika ieripos Auna teritorijā un astrologu svarīgākais cikls sāksies no jauna. Tie taču ir tik nozīmīgi svētki - pavasara Saules pagrieziena laiks-uzaustošais Saules punkts!

Pirms ķeramies klāt planētu kustībai un jau nedaudz smalkākam prognozēm, atgādināšu par aptumsumiem 2024. gadā, gan arī to, ka lielisku un korektu informāciju par notikumiem astro nomijas un loģijas līkločos lasiet ikgadējā izdevumā, kas gan mainījis savu jauko nosaukumu un tagad tiek saukts “ASTRO prognozes 2024”. Šo izdevumu kā špikeri veiksmīgākai ikdienai iesaku lietot saviem studentiem un visiem astro interesentiem. Tur atradīsiet arī informāciju par aptumsumiem, čika laikiem, planētu cilpām, redzamajām planētam u.c. labas gudrībiņas.

Aptumsumi 2024.gadā.


24.-25. martā - pusēnas Mēness aptumsums.

Aptumsumu koridors.

8. aprīlī - pilns Saules aptumsums.


18. septembrī - daļējs Mēness aptumsums. (Latvijā redzams no 3:42 - 7:47)

Aptumsumu koridors.

2. oktobrī – gredzenveida Saules aptumsums.


Atgādināšu, ka aptumsumus vērot nav ieteicams, labāk šo laiku vadīt meditējot vai būt miegā.

Aptumsumu enerģētika mēdz vēstīt par kaut ko, kas noticis pirms 18,5 gadiem un arī apzināti varam savu dzīvi iestartēt nākamajiem 18,5 gadiem.

Laiks starp abiem blakus esošajiem aptumsumiem tiek uzskatīts par aptumsumu koridoru, kuram piemīt īpaša, pieklusināta enerģētika. Tajā laikā nevajadzētu uzsākt neko jaunu un svarīgu. Labāk padomāt par to, kas bijis un ko mēs velētos nākotnē. Ari divas nedēļas pirms un divas pēc aptumsumiem, jāievēro mierīgāks dzīves ritms.


Planētu enerģētika 2024. gadā.

 Plūtons

     Daudzi jau lasījuši un dzirdējuši par šī gada nozīmīgākajiem  “debesu brīnumiem”. Neko jau jaunu nepavēstīšu un sākšu ar tiešām, manuprāt, galveno notikumu - Plūtona pāreju no Mežāža valdījuma Ūdensvīrā.  Astrologu valodā planētas pāreju no vienas zodiaka zīmes citā, dēvē par ingresiju. Plūtonu astronomijā jau paspējuši izslēgt no planētu saraksta un atstājuši tam vien pundurplanētas statusu, bet tie, kas saprot šīs planētas enerģētiku, tās ietekmi personīgajos horoskopos, nebūs ar mieru Plūtonu atstāt “novārtā” vai vēl trakāk – izslēgt to no planētu saraksta! Lai labāk izprastu Plūtona enerģētiku un iespējamos procesus, ko šī planēta var aktivizēt vai gluži pretēji - likvidēt, transformēt, pielikumā ievietošu smalkāku šīs planētas aprakstu. Bet nu par tā ceļu zodiakā 2024.gada laikā. Astroloģijā planētas spēku un ietekmi skaidro sasaistot planētas pašas enerģētiku ar zodiaka zīmes enerģētiku, kurā tā atrodas, tāpēc visas prognozes , kas saistās ar Plūtona ietekmi ir skaidrotas ar šādas formulas palīdzību Plūtons + Ūdensvīrs. Plūtons kā aktieris iziet uz Ūdensvīra skatuves un turpmākos divdesmit gadus spēlēs pēc Ūdensvīra noteikumiem. Pasaulē nāks paaudze ar Plūtonu Ūdensvīrā, spilgtāk izpaužot tieši šīs zodiaka zīmes īpašības. Ūdensvīra teritorijā šī planēta nebūs diez ko spēcīga. Mežāzī tā bija nedaudz stiprāka. Ja runā par globāliem procesiem, Plūtons kā jau lielu pārmaiņu nesējs, transformēs tēmas, kas ir saistītas ar jaunākajām tehnoloģijām, elektroniku, robotiku, interneta vidi, enerģētikas jomu. Tiks meklētas jaunas iespējas, realizētas neparastas, oriģinālas idejas. Teiksiet - kur tad vēl! Izskatās, ka šis process nav apstādināms. Maināmies līdzi laikam, neatpaliekam!

Reformas sāks skart sporta tēmu- var ienākt neparastāki sporta veidi, disciplīnas.

Skaistumkopšanas tēmas saplūdīs ar veselības, dziedināšanas tēmām. Medicīnas jomā gaidāmas lielas reformas. Astroloģija -ezotērika aizvien vairāk nostiprinās savas pozīcijas, varbūt pat atvērsies ezotērikas fakultāte un arī viedajās zinātnes varēs saņemt valsts akreditētu diplomu. Viendzimumu pāru attiecības kļūs par normu. Paaudze, kas par to šausminās- transformēsies . Uz ko tas viss? Ja es zinātu. Saprotu tikai to, ka process ir neapturams. Vai tāds ir Visuma evolūcijas ceļš? Varbūt. Dvēselēm jau dzimuma neesot. Katrā ziņā esam atvērti visam jaunajam un neparastajam- tāds laikmets. Aizvien vairāk veidosies domubiedru pulciņi, apvienības, biedrības, organizācijas, partijas augs kā sēnes. Pasaule pulsēs daudz ātrākā un nopietnākā ritmā. Visi gribēs būt miljonāri. Jā Banku sistēmā arī būs reformas - noteikti. Jau tagad viss notiek elektroniski, attālināti, bet tuvākajos 20 gados šis process vēl kāpināsies. Ūdensvīrs ir nākotnes zīme - Plūtons ir saistīts ar tumsas valstību, pagātni, vēsturi. Kas nu būs? Jaunais gribēs uzvarēt veco ! Lūk, kas būs! Un uzvarēs ar. Bet ne bez cīņas. Runājot par cīņām un kariem - jā arī tie vairs nav vakarējie - jaunie ieroči jau tiek likti lietā. Nedod Dievs! Cerēsim, ticēsim, ka Ūdensvīra draudzīgums un intelekts uzvarēs.

Tagad nedaudz par to, kuras zodiaka zīmes Plūtonu var izjust visvairāk un kā tas var ietekmēt to, kuru personīgajās kartēs Plūtons veido svarīgus aspektus ar pašu planētam un nozīmīgiem horoskopa punktiem. Pēdējo pāris nedēļu laikā  jau vairāki cilvēki- ģimenes apdomā globālas pārmaiņas- pārcelšanos uz citu valsti. Tas ir diezgan Plūtoniskas pārmaiņas, īpaši, ja valstis nav kaimiņos, bet citos kontinentos.

Tāds ir Plūtona “rokraksts”. Tas sola globālas pārmaiņās-labas vai ne tik labas, atkarīgs no planētu kombinācijām personīgajā astro-kartē. Plūtona ietekmi labi raksturoja astrologs S. Bizuns, kad vēstīja par to, ka Plūtons vispirms noslauka visu veco, tādējādi ļaujos uzsākt būvēt visu no jauna.

Par cik Plūtons gada laikā paiet mazu, mazu solīti - dažus grādiņus turp un atpakaļ, tad ietekmes zona varētu būt Ūdensvīru pirmie grādi un Mežāža zīmes pēdējie grādi. Tas nozīmē, ka Plūtona tēmas var aktualizēsies 1. dekādes Ūdensvīriem, Vēršiem, Skorpioniem un Lauvām, kuri dzimuši savas zodiaka zīmes pirmajās trīs dienās . Joprojām tā ietekmi var sajust arī 3.dekādes Mežāži, Vēzi, Auni un Svari, tiek kas dzimuši savas zīmes pašās pēdējās dienās. Harmoniskāk pārmaiņas var norisināties 3. dekādes Vēršiem un Jaunavām un 1.dekādes dvīņiem un Svariem.

Tēmas, kuras varētu aktualizēties ar + vai – zīmi : mantojumi, svešas naudas piesaiste, projekti, kredīti, veselības tēmas – fiziskas un psiholoģiskas, pārmaiņas, kas saistās ar pārcelšanos uz citu dzīves vietu, zaudējumi, dzīvības un nāves tēma. Aktuālas var kļūt tēmas, kas saistās ar  ezotēriku - numeroloģiju, Taro, pirtniecību, dravniecību, dziedināšanu-netradicionālo medicīnu, hipnozi, farmāciju, ķīmiju, fitoterapiju. Kāds var sākt apgūt kokles spēli, ērģeles, dūdas- senos instrumentus, pievērsties ciltskoka izpētei, ģenealoģijai. Tēmām, ar ko parasti saistām Skorpiona un Plūtona enerģētiku.

Mani novērojumi liecina, ka konkrētās tēmas savu aktualitāti iegūst  laikā, kad planēta ir direkta- tas ir šobrīd un līdz pat maija sākumam. Sākot no maija , tēmas tiks risinātas, jo Plūtons veidos retrogrādo kustību , bet oktobrī, novembrī varētu būt risinājums. Katrā ziņā, uz ātru risinājumu te nevajadzētu cerēt, tātad-pacietību!

Lūkosim , ko dara nākamā tuvākā Saulei planēta Neptūns. Joprojām peld pa Zivīm, bet nu jau var signalizēt arī Aunam savu tuvošanos. Pamazām, bet pārliecinoši tā tuvojās Aunam, lai pamestu Zivtiņas uz aptuveni 165 gadiem. Novērtējam, ķeram savu Zelta zivtiņu, jo tik spēcīgs Neptūns ir tikai Zivīs, nu ja nu vēl Strēlniekā, tomēr Zivīs tas jūtas perfekti. Labos aspektos Neptūns pastiprina mūsu intuīciju, spēju izprast grūti izprotamo, noslēpumaino, rada velmi pēc dabas, ūdens tuvuma, aktivizē spēju būt labam psihologam, skolotājam, vairo vēlmi palīdzēt, uzklausīt.

Saspringtajos aspektos jārēķinās ar šaubu un neziņas periodu dzīvē, atkarību aktivizēšanos, intrigu un noslēpumu vērpšanos, veselības sašūpošanos, psiholoģisku krīzi, vājumu, jāuzmanās no ūdens, saindēšanas, var uznākt nesaprotami reiboņi - jūras slimība var piemeklēt pat esot uz cietzemes.

Neptūnu “izdarības” var sajust gan pašas 3.dekādes Zivtiņas, gan tās pašas dekādes Dvīņi, Jaunavas un Strēlnieki. Labvēlīgāk tas izturēsies pret 3.dekādes Vēžiem un Skorpioniem.

Urāns joprojām saimnieko Vērša zīmē, bet nu jau līdzīgi kā Neptūns, pārcēlies uz Vērša nogali- 3.dekādi, jo 2025.gadā tam ir liela velēšanas pārcelties pie Dvīņiem! Dvīņi var gatavoties jaunumiem, tikmēr 3. dekādes Vērši, Skorpioni, Lauvas un Ūdensvīri var arī pastresot. Vēršiem jau īpaši jaunumi nepatīk, bet Urāns paredz, ka jaunumi var būt, pie tam pēkšņi-bez brīdinājuma. Kādi- var būt gan, gan. Kas sākumā šķiet nepieņemami, vēlāk var izrādīties tīri ok. Negatīvajā plānā var būt papildus stress, kāda trauma vai nemiers sirdī, bet labajā ziņā var uzrasties interese par astro tēmām, modernizēt savu ikdienu, uzsākt ko jaunu, apmeklēt kādus deju kursus, iemācīties kādu mūzikas instrumentu. Labvēlīgs tas varētu būt arī pret 3. dekādes Mežāžiem un Jaunavām - nu ko, tiekamies astro-kursiņos😊. Praktiskajai zemei ar intuīciju izrādās viss kārtībā!

Ko tad mūsu Lielais Skolotājs Saturs būs sarūpējis? Vēl joprojām Zivīs, drusku jau tāds “ samircis “. Jā, nu kārto viņš tās izklaidīgās un sapņainās Zivītes, neko darīt, jāpakļaujas.  Pirmās dekādes Zivis, Dvīņi, Jaunavas un Strēlnieki var pamazām atvilkt elpu no stingrās Debesu Tēva rokas, kaut gan pārāk sapriecāties vēl nevajadzētu. Pamazām viss ies uz labu. Jo klausīgāki būsim, jo labāk mums ies. Tagad kārta 2.dekādes Zivīm, Dvīņiem, Strēlniekiem, Jaunavām, esat uzmanīgāki, lēnāki, pacietīgāki. Saturna nosaukums jau pats par sevi liecina, ka tas mēdz SA-TURĒT, aizturēt, turēt, apstādināt. Ja iet runa par to, kā šo planētu varētu sajust- variantu ir daudz, katram pēc karmas likumiem. Kam veselība- kauli, zobi, ausis, mugurkauls, ceļi- kas būs par daudz, tas būs jānoliek, jāatsakās no tā. Saturns parasti kaut ko samazina, liek atsacīties, no kaut kā jāšķiras. Saturns palīdz sakārtot mūsu dzīvi, ja paši to nespējam. Tā princips ir mazāk, lēnāk , mierīgāk.  Plānošana labāk varētu veikties 2. dekādes Vēžiem un Skorpioniem. Pirmās dekādes Auni, Svari, Mežāži un Vēži, dara, ko var šajā gadā, tikai nepāršaujat pār strīpu, jo sākot no 2025. gada jūnija, tie būsiet jūs, kas var saņemt “sveicienus” no Lielā Skolotāja. Labāk laicīgi nobremzējiet paši.

Jupiters -Lielais Labvēlis – lielākā planēta saules sistēmā, šogad ir ievērības cienīgs, jo izrevidējis naudas kāro Vērsi, tas steigsies pie intelektuālā Dvīņa, kur pavadīs visu 2024. gadu, sakot no maija nogales - 26.maija. Bet pirms tas pārceļas uz jauno mājokli – aprīļa nogalē tas apskausies ar Urānu, kur kādu laiciņu tie vadīs tandēmā- būs savienojumā, tātad abu šo planētu enerģētika apvienosies un pirms pamet Vēsi uz 12 gadiem, var kādu dāsnu apbalvot. Ikviens var izmēģināt savu veiksmi- uzspēlējot kādu loto, kas zina, varbūt laimēsies?! Īpaši var paveikties 2. dekādes Auniem, Lauvām, Strēlniekiem un 1.dekādes Vēršiem, Mežāžiem un Jaunavām.

No 26. maija Dvīņi sagaida savu labvēli. Padomājiet, kā jums gāja pirms 12 gadiem? Vajadzēja būt kam jaukam. Jupiters vairo labumu- naudiņu, palīdz īpašuma lietās, piešķir optimismu, dara laimīgākus. Kad pašiem ir, var ari padalīties! Tātad, ieguvēji būs arī Dvīņu mīļie, tuvie.  1. un 2. dekādes Dvīņi, Svari, Ūdensvīri var gaidīt Lielā labvēļa balvas. Plānojiet kaut ko lielāku, kaut ko vairāk. Jums tiks dots.  Grūtāk nauda slietās var iet  1. un 2. dekādes Zivīm, Strēlniekiem un Jaunavām. Vēl būs jāpaciešas, neko darīt. Gaidām savu labvēlīgo laiku.

Par Jupiteru vēl kopējā kontekstā- pirmajā gada pusē, līdz pat oktobrim, var dibināt uzņēmumus, privātprakses un darboties ar naudu, īpašumiem. No oktobra līdz 2025. gada februārim naudas , darījumu un īpašuma lietās , neko jaunu labāk neuzsākt, jo Jupiters būs savā ikgadējā cilpā.


Par Marsu.

Šogad Marsa kustība būs īpaša, jo šī planēta  2024. gada septembrī kā ieies Vēža zīmē, tā tikai ap 2025. gada aprīļa nogali no tā iznāks. Novembrī, decembrī Nedaudz paciemosies arī pie Lauvas, aktivizējot tikai pirmo tās dekādi. 6.decembrī tā veiks savu pagriezienu un dosies atpakaļ Vēža zīmes virzienā, it kā aizmirsdama tur kaut ko padarīt. Tā vien šķiet, ka , sākot ar jauno mācību gadu, atkal būs ņemšanās pedagoģiskajos, skolu, apmācību procesos.  Jārēķinās arī ar mūsu spēkratu tehnisko stāvokli, remontu, tehniskajām apskatēm – tas viss var prasīt lielāku piepūli  iepriekšējā gadā. Katru reizi , kad Marss ir cilpā, vēroju šo periodu - interesanti, kā mainās enerģētika. Esmu novērojusi, ka Marsa cilpas laikā klienti biežāk sūdzas arī par darba tēmu. Varbūt , ka ir vērts ievērot padomu un šajā Marsa cilpas laikā nemainīt darbu, nepirkt jaunus auto. Pašas cilpas laiks ir no 6. decembra līdz 24. februārim, kad var atrisināties tās tēmas, kas būs “ iesprūdušas” līdz ar Marsu. Ja jau Marss ilgstoši uzturēsies Vēža zīmē, tad iespējams, ka tieši Vēžiem , sākot no septembra būs kāda lielāka “ņemšanās “ pa dzīvi, darbu, veselību. Marsa, ne tik pierasto kustību var sajust arī Mežāži, Auni un Svari. Nu nekas, lēnāk brauksim - tālāk tiksim.

Venēra šogad nekādas cilpas nemetīs, un labi vien ka tā. Varēsim kārtīgi radoši padarboties-kā jau pienāks pūķa gada enerģētikai. Spodrinām savus talantus un mīlam . Meditējam uz mīlestību, harmoniju, visu skaisto. Venēra diezgan ātri izskrien cauri katrai zodiaka zīmei-pa kārtai dāvādama katram no mums savu uzmanību, labvēlību, prieku, mīlestību. Aunus tā aplaimos aprīlī, Vēršus Maijā, Dvīņus Jūnijā, Vēžus jūnijā-jūlijā, Lauvas jūlijā-augustā, Jaunavas augustā, Svarus septembrī, Skorpionus oktobrī, Strēlniekus jau tagad-janvārī un oktobrī-novembrī, Mežāžus februārī un novembrī, Ūdensvīrus februārī-martā un decembrī, Zivtiņas jau pavisam drīz-martā.  Izmantojiet šos mēnešus lai priecātos, baudītu, radītu, saņemtu dāvanas.

Un vēl par mūsu ātrāko, žiperīgāko (neskaitot čaklo Mēnestiņu) planētu Merkūru, kas  kā jau vienmēr cilpos kā zaķis , mezdams pat četras ( retrogrādā kustība)  cilpas šajā gadā. Viena jau garām, jo gadu sākām ar retrogrādu Merkuru, kas neļāva uzreiz ieskrieties. Nākošais šīs planētas čika laiks būs no 2.aprīļa – 25.aprīlim Auna 2.-3. dekādē. Kad pie kaut kā jāpiestrādā būs pašiem Auniem, Svariem , Vēžiem un Mežāžiem. Pēc laiciņa cilpa būs Jaunavas 1.dekādē un Lauvas 3. dekādē, kad piestrādāt , kad nedaudz jāpiebremzē būtu 3.dekādes Lauvām, Ūdensvīriem, Vēršiem un Skorpioniem, kā arī 1. dekādes jaunavām, Zivīm, Dvīņiem un Strēlniekiem. Šī cilpa būs no 5.augusta līdz 28.augustam.

Un vēl gada nogalē no 26.novembra līdz 15. decembrim Merkūrs cilpu varētu izjust 2.dekādes Strēlnieki, Zivis , Dvīņi un Jaunavas. 2025. gadu sagaidīsim normālā Merkūra enerģētikā -un tas jau ir labi! 2025.  gada slieksni šķērsosim ar Marsa, Jupitera un Urāna retrogrādajām enerģijām.

Vēl nedaudz par karmas mezgla Rahu ceļu un Lilitas – melnā Mēness “nedarbu lauciņu” 2024.gada laikā.

Karmas mezgls Rahu turpina savu ceļu un šogad parevidēs Auna 2. un 1. dekādi. Tas labi, kaut kas tiks atrisināts-mezgli raisīsies tieši šajās dekādēs dzimušajiem Auniņiem. 2024. gada laikā dzims mazuļi, kuru uzdevums būs spodrināt savu ego, pilnveidoties, rast savus talantus- arī mēs varam pievienoties! Nekad nav par vēlu sev uzsist uz pleca!

Pēdējo gadu laikā aizvien vairāk cenšos izprast šo neesošo planētu, jeb fiktīvo punktu, kas ir tikai aprēķinos, līdzīgi kā karmas mezgli. Tomēr …tas “strādā”. Un kā vēl. Lilita, kā jau tumsas valdniece  cenšas mūs iebiedēt, kārdināt, likt dažādus šķēršļus, apbēdināt, skumdināt. Bet pati par to priecājās-re, kā es jūs! Nu nē, turamies šai tumsas meitiņai, sieviņai , raganiņai pretim- nav viņa tik melna kā mālē. Gaisma vienmēr uzvar tumsu, pēc nakts nāk diena ! Lai tumsu kliedētu- dedzam sveces, dedzam gaismu, valkājam gaišas drānas, smaidām, par spīti tai, nekrītam kārdinājumā, nemeklējam vieglākos ceļus nedz darbā, nedz mīlestība, nedz mācībās, nedz naudas lietās, nedz veselībā. Esam fiziski un psiholoģiski stipri, tad Lilitai nebūs teikšana. Gada pirmajā pusē tas līdz pa Jaunavas zīmi, secīgi bakstīdama  1.2.3. dekādes līdz pat jūlijam, kad ar cēlu žestu tā iemājos Svaru teritorijā, kur uzturēs aptuveni 9 mēnešus. No Jūlija līdz pat decembrim secīgi tiks revidēta Svaru 1. un 2. dekāde, bet 3. dekādi atstās 2025.gada sākumam.

Tātad, gada pirmajā pusē īpaši vērīgiem pret savām sajūtām jābūt pašām 2.3.dekādes Jaunavām, pretim esošajām Zivīm, Dvīņiem un Strēlniekiem. Gada otrajā pusē 1.2. dekādes Svariem, Mežāžiem, Auniem un Vēžiem. Ja šo zīmju pārstāvji gada laikā sajūt dīvainības, kurām nevajadzētu būt, atcerieties par Lilitas “nedarbiem”. Stāviet pāri šīm sajūtam, pagātnes rēgiem un kārdinājumiem.

Gaisma uzvar tumsu - vienmēr!

Ar smaidu uz lūpām, optimistisku skatu uz nākotni, bez bailēm,  sūtot gaismu tiem, kam tā šobrīd nepieciešama visvairāk- tiekamies mazajās prognozītēs katari zodiaka zīmei!

Pielikums - izziņai par Plūtonu.

Plūtons ir Skorpiona zīmes saimnieks - pārvaldnieks, tāpēc šajā papildus aprakstā būs sasaiste tieši ar šo zodiaka zīmi.

Plūtona simbols.

Līdzinās cilvēka figūrai ar augstu, pret visumu paceltām rokām. Ir sastopami vairāki- dažādi planētas Plūtona simboli.  Šis būs viens no biežāk sastopamajiem, atpazīstamākajiem. Sastāv no apļa, kas simbolizē Garu, augšup vērsta  pusloka, vai pusapļa, kas sevī satur apļa turpinājuma enerģiju, antenas, kas vērstas uz augšu, un uztver kosmisko informāciju. Pusloks savienots ar krustu, kas simbolu valodā ir jan un in savienojums, vīrišķā un sievišķā sākotne. Vertikāle un horizontāle, kas savienojoties veido krustu – visa sākumu un beigas.

Mitoloģija.

Grieķu mitoloģijā Plūtons saistāms ar ēnu un pazemes valstību. Laika,  kad trīs brāļi - Jupiters, Neptūns un Plūtons savā starpā dalīja pasauli, Jupiteram tika debesis, Neptūnam - okeāns , bet Plūtonam pazemes valstība- šķīstītava. Tika uzskatīts, ka Plūtons ir Nāves Dievs. Viņa vārdu pat baidījās izrunāt. Plūtons bija ne tikai mirušo cilvēku dvēseļu valdnieks, bet arī pazemes bagātību valdnieks. Mītos tiek stāstīts par kādu īpašu Plūtona burvju ķiveri, kuru uzliekot , ikviens kļūst neredzams. Mitoloģijā Plūtons simbolizē visa sākumu un visa beigas.

Vai sajutāt ko līdzīgu ar notiekošo dabā Skorpiona valdīšanas laikā? Viss ir saistībā. Arī astroloģijā Plūtona ziņā ir pasaules neredzamā daļa, kas simboliski tiek pielīdzināta pazemes valstībai. Kas ietilps pasaules neredzamajā daļā? Loģiski-tas ko neredzam, bet sajūtam, nojaušam, apjaušam, zinām, ka pastāv, bet neredzam. Tā ir pagātne, vēsture, nākotne, visums, nāve, dzimšanas brīnums, psihe, filozofija, dvēsele, gars un ne tikai. Viss tas, ko grūti izskaidrot ar prātu, loģiku. Viss, kas balstās uz intuīciju, smalko pasauli, garīgumu. Kāpēc Skorpioni tik mierīgi uztver visu, kas saistīts ar nāves tēmu - es teiktu, ka viņus tā pat saista. To labi palīdz izprast Plūtona orbīta Saules sistēmā . Plūtons ir pēdējā Saules sistēmas planēta (arī tas simbolizē noslēdzošo enerģiju). Savu ceļu apkārt Saulei  tā veic aptuveni 248 gados. Planētas orbīta ir izstiepta, neparasta. Līdz ar to šī planēta spēj to, ko nespēj pārējās - tā ietiecas tumšajā, noslēpumainajā Visumā, kur aiznes informāciju, ko uzņēmusi esot Saules sistēmas robežās. Savukārt nokļūstot aiz- Saules sistēmā, tā atnes līdz mums - Saules sistēmā esošajiem, INFORMĀCIJU no AIZSAULES! Lūk, cik saprotami! Vismaz man tā šķiet, ka saprotami… Kāpēc Skorpioniem patīk tumsa, tumšas vietas, nakts stundas, kapos tie saskata burvību, sajūt to, ko nevar sajust pārējie, kas pat dienā kapiem iet ar līkumu. Izskaidrojums atkal slēpjas Plūtona enerģētikā.  Tālākā planēta  Plūtons ( astroloģijā Plūtons vienmēr bijis un būs planēta, nevis pundurplanēta kā to samērā nesen nodēvēja astronomijā) no Saules atrodas 40 x tālāk nekā Zeme . Tāpēc uz Plūtona Saule spīd ļoti vāji - gandrīz kā zvaigzne, tāpēc uz tā vienmēr ir tumsa - kā jau pazemes Dieva valstībā pieklājas.  Plūtonu, kā savu planētu, Skorpioni ieguva salīdzinoši nesen, kad 1930.gada 21. janvāri to atklāja amerikāņu astronoms Klaids Viljams Tombo. Pirms tam Skorpions bija saistīts ar Kara Dievu – Planētu Marss, kas šobrīd ir tikai Auna zīmes valdošā planēta. Tāpēc Skorpiona raksturojumā būs jūtama gan Marsa, gan Plūtona ietekme, savukārt Auna zīmē spēcīgi izpaudīsies arī Plūtons. Vislabāk to varēs izprast runājot par stihiju ietekmi konkrētās zīmes raksturojumā. Marss ir saistīts ar uguns stihiju, savukārt Plūtons ar ūdens stihiju. Apvienojot šīs abas stihijas Skorpiona raksturā varam iegūt verdošu, vārošu, ļoti karstu ūdeni, kas lieliski atbilst Skorpiona rakstura īpašībām. Par šo tēmu vēl runāsim nākošajā sadaļā – Skorpiona zīmes stihija. Arī Marsam, kā jau Kara Dievam, tiek piesaistīta nāves tēma, bet tā izpausme nebūs tāds kā Plūtona gadījumā. Marss vairāk saistās ar pēkšņu aiziešanu no šīs Saules, kā jau karā tas mēdz notikt. Plūtonu astroloģijā dēvē par Marsa otro oktāvu- augstāko pakāpi, augstāko līmeni.

Saules sistēmā planētas Sauli apriņķo noteiktā kārtībā -Visuma kārtībā . To orbītas seko cita citai - to secība nav jaucama, kamēr vien pastāvēs Saule un Saules sistēma, kurā dzīvojam. Pēdējās trīs lanētas un to orbītas - tālākās no Saules ir Urāns, Neptūns un Plūtons. Urāns un Neptūns it kā “sagatavo augsni” Plūtonam. Urāns spridzina, sagrauj un cenšas iznīcināt nepareizās  cilvēka EGO robežas, ievieš ko neparastu , unikālu, atšķirīgu. Neptūns  nemanāmi iesūcas izjauktajās robežās un sāk savu šķīdināšanas darbu. Plūtons šajā “sagatavotajā augsnē” mierīgi iemājo un sāk valdīt. Tā ir kā Svētā Gara vara, kā milzīgs kosmisks spēks. Notiek pilnīga matērijas un likumu, visa laicīgā un mainīgā  iznīcināšana-tā ir savienošanās ar Absolūtu. Plūtons simbolizē pēdējos vārtus uz Gara Valstību. Aiz Plūtona valda pavisam citi likumi, cita eksistence, kas ir tikai nojaušama, Zemes cilvēka prātam grūti aptverama. Plūtons simbolizē atmodu jeb otro dzimšanu. Spēju atdzimt no pelniem. Spēju mainīties un sākt visu no jauna, bet jau daudz augstākā garīgajā līmenī. Tāpēc Skorpions ir vienīgais, kas piedzīvojot smagas neveiksmes, pārdzīvojumus, vilšanos, zaudējumus, ir spējīgs sākt visu no jauna. Atdzimt. Šo procesu tā vienkāršoti var salīdzināt ar māju, kas vienā brīdī sabrūk līdz pamatiem, tomēr neskatoties uz to, tiek atkal būvēta no jauna, bet nu jau ar daudz stiprākiem balstiem un izmantojot daudz jaunāka tehnoloģijas.  Es domāju, ka ikviens Skorpions ko tādu savā mūžā piedzīvo – fizisko vai psihisko krīzi, pārdzīvojumu, no kura atgūstoties atdzimst no jauna. Kad vēlos , lai studenti labāk izprot zodiaka zīmes un planētu enerģētiku un to mijiedarbību, atgādinu: “Kad iedomājaties Plūtonu - domājiet Skorpions, kad iedomājaties Skorpionu, domājiet par Plūtonu un  arī Marsu ”.  Nekas ne no kā nerodas. Visi esam Lielās Dabas - Visuma Dabas mijiedarbībā. Esam savienoti neredzamā matricā ar visu Saules sistēmu kopumā un ne tikai, noteikti vēl ar ko tālu, nezināmu, cilvēka prātam vēl nepatveramu.

Astroloģijā Plūtona ietekmi horoskopā saista ar globālu pārmaiņu laiku, transformāciju, pārmaiņām, spēcīgām psihiskām un fiziskām spējām, atdzimšanu, nāvi, svešu naudu-bankām, projektiem, investīcijām, mantojumiem, nakts stundām, tumšām vietām, maģiju, ezotēriku.  Valsts horoskopos tas pārstāv lielas ļaužu masas, revolūcijas, pastāvošās iekārtas beigas un jaunā laikmeta sākumu. Medicīnas astroloģijā Plūtons ietekmē dažādus veidojumus, audzējus, reproduktīvo sistēmu u.c..

Skorpiona  valdījuma laikā dzimušajiem, Plūtona enerģētika būs jūtama arī tad, ja dzimšanas dienā pati planēta Plūtons atradīsies citā zodiaka zīmē. Pietiks ar Sauli , Merkuru, Mēnesi vai Ascendentu, vai vairākām citām planētām Skorpionā, lai Plūtona kopējā enerģētika būtu pietiekami stipri jūtama, jo Skorpions ir Plūtona mājvieta. To viegli salīdzināt ar kāda konkrēta cilvēka reālo mājokli, piemēram, jūsu. Arī tad, kad neesiet mājās, jūsu mājvieta labi saglabā jūsu kā saimnieka īpašo atmosfēru, auru. Tā nekur nepazūd jums aizskrienot, piemēram , uz veikalu. Uzaicinot draugus, paziņas savā mājoklī, jūs tīši vai netīši - tomēr liekat viņiem ievērot savus spēles noteikumus, jo esat savas mājas saimnieks. Tas pats notiek arī planētu savstarpējo mijiedarbību. Ja Skorpiona zīmē ir nokļuvusi , piemēram, jūsu planēta Venēra- jums patiks tas, kas patiks Plūtonam, ja Skorpionā nokļūst Merkurs- jūs domāsiet tā, kā domā Skorpioni, kā domā planēta Plūtons, kaut arī pēc Saules zīmes esat Strēlnieks vai Svari, Ja Skorpionā atrodas jūsu Mēness, neizbēgami jūsu emociju gamma būs pakļauta Plūtona ietekmei šajā zīmē. Visu “diriģē” Skorpiona saimnieks-planēta Plūtons (daļēji arī Marss, kura enerģētika aprakstīta sadaļā Auns). Par cik arī planētas  Marsa ietekme Skorpiona zīmē ir ļoti spēcīga, iesaku palasīt arī sadaļu Auns. Domāju, ka katrs Skorpions arī Auna aprakstā daļēji atpazīs sevi.

Astroloģijā Plūtonam piedēvē aukstā uguns īpašības - uguns, kurā sadeg absolūti viss, tajā sadeg cilvēciskās ilūzijas, Ego paliekas, visi ideāli, cerības, pašas drošākās un stabilākās cilvēciskā prāta konstrukcijas.

Plūtonam piemīt arī divdabība,  izpaužas  galējībās. Balts vai melns. No viena grāvja-otrā. Vidusceļa nav. Verdošs vai ledains – remdens nav domāts Plūtonam.

Plūtons vienmēr zina, ko grib. Tie ir kontrasti, kas daudzus biedē, tikai ne Skorpionus. Tāpēc arī Skorpiona

 atslēgas vārdi ir “ES GRIBU!”

Prognozes  2024. gadam katrai zodiaka zīmei – pus pa jokam, pus nopietni😊!!!

 Auns

"Cilvēki parasti mainās divu iemeslu dēļ: 

vai nu viņiem kāds ir salauzis sirdi, vai arī pavēris prātu


/Stīvens Eičisons

1. dekāde 21.03. - 31.03.

2. dekāde 31.03. - 10.04.

3. dekāde 10.04. - 20.04.

Atraisīsies nozīmīgi dzīves samezglojumi. Finansiāli stabils gads. Gada otrajā pusē jāspēj atšķirt graudus no pelavām. Ja uznāks kāds negaisa mākonis, tas tikai pabiedēs. Saglabājiet mieru. Neskrieniet notikumiem pa priekšu. Dažreiz tas pirmais var būt arī pēdējais. Pavasarī - aprīlī, vasaras vidū un vēlākā rudens periodā, mīlas prieki sitīs augstu vilni. Iespējams, ka šajos periodos arī naudiņa ienāks aktīvāk. Šogad dariet visu, kas darāms - esiet aktīvi, bet nepārspīlējiet,  jo sākot ar 2025. gada pavasari kādam var būt jānorauj “rocene”, jāapstājas un jāpadomā.

 Vērsis


Darbs pagaidīs, kamēr jūs rādāt bērnam varavīksni, taču varavīksne negaidīs, kamēr jūs darāt darbu. 


/ Patrīcija Klaforda

1. dekāde 20.04. - 30.04.

2. dekāde 30.04. - 10.05.

3. dekāde 10.05. - 21.05.

Ķeriet savu fortūnu aiz astes! Līdz maija nogalei vel var paspēt - veiksme būs jūsu pusē. Kaut gan, arī vēlākajā periodā naudas lietās visam vajadzētu būt tip - top. Un kas gan Vērsim var būt svarīgāks par stabilitāti dzīvē kopumā. Tā būs. Tomēr jārēķinās, ka nākotne pamazām sevi pieteiks ar nopietnākām pārmaiņām . Esiet tām gatavi. Astroloģija nemaz nav tik nepraktiska zinātne - variet apgūt. Maijs, augusts, novembris- mīlas priekus garantēs.

 Dvīņi


Humors ir ļoti nopietna lieta, pret to nedrīkst izturēties nenopietni.



1. dekāde 21.05. - 31.05. 

2. dekāde 31.05. - 11.06. 

3. dekāde 11.06. - 21.06. 

Ops! Tas ir jūsu gads! Esiet gatavi atvērt durvis veiksmei, labklājībai, priekam! Sākot no jūnija naudiņa pati sāks ripot jūsu virzienā. Ceļojiet, tērējiet, iegādājaties īpašumu, automašīnu. Dzīve rullēs. Nu varbūt kāds vel drusku pakrekšķēs. Viegli saķert ari kādu vīrusu. Ar sportiskajām aktivitātēm prātīgi-sargiet savas rokas, plecus un plaukstas. Dvīņi krītot, parasti noskādē tieši šo ķermeņa daļu.

Vēzis


"Atceries, ka laime nav atkarīga no tā, kas tu esi vai kas tev pieder, bet no tā, par ko tu domā!" 

/ Deils Kārnegi

1. dekāde 21.06. - 31.06.  

2. dekāde 31.06. - 11.07. 

3. dekāde 11.07. - 21.07. 

Diezgan pretrunīgs gadiņš. No vienas puses balts, no otras melns. Nu, kā jau dzīvē in, jan - viss līdzsvarā. Nesaķeriet tikai kreņķi pirms laika. Gada otrajā pusē  tā lēnāk pār tiltu. Sākot no septembra līdz pat nākamā gada februārim enerģija jūsu zīmē kaut kā sabremzēsies. Pie kaut kā jāpiestrādā vairāk vai vēlreiz. Kam auto tēmas kam darba tēmas aktualizēsies. Naudas lietās gaidiet 2025. gadu, kad veiksme uz kādu krietnu laiku būs jūsu pusē.

Lauva


"Tāpēc šodien pateiksimies Dievam par to, ka mūsu vecāki ir mīlējuši mūs. Pateiksimies Dievam."


/ Māte Terēze        

1. dekāde 21.07. - 02.08.   

2. dekāde 02.08. -12.08.  

3. dekāde 12.08. - 23.08. 

Finansiālie samezglojumi pamazām raisīsies. Stabilitāte atgriezīsies, sākot ar vasaru un turpmākajā gada laikā viss ies uz labo pusi.  Gada nogalē kāda dzīves tēma var prasīt lielāku uzmanību. Decembra aktualitātes atrisināsies 2025. gada februārī. Mieriņā. Veram durvis pārmaiņām, kas nākamajos gados varētu arī būt diezgan vērienīgas. Kas un kā katru Lauvu mudinās pārmaiņu vilnim, pagaidām paliek noslēpumā tīts. Katrā ziņā - galvenie uzdevumi risināsies viegli un harmoniski. Vasara būs jūsējā - baudiet siltumu, uzlādējiet “ baterijas” !

Jaunava


Kam gadījies labs znots, tas ieguvis arī dēlu, kam slikts- tas zaudējis arī meitu. 


/ Dēmokrits

1. dekāde 23.08. - 2.09.    

2. dekāde 02.09. - 13.09.   

3. dekāde 13.09. - 23.09. 

Oi, nu ir kā ir un būs kā būs- tā varētu teikt. Stabilitāte būs, nauda, īpašumi- viss ok, bet kā tā veselība uzvedīsies, kā tā nervu sistēma klausīs, tas vēl ir jautājums. Meditējiet, elpojiet dziļi! Mācieties neķert kreņķi par katru sīkumu, tveriet dzīvi globālāk, esiet elastīgāki, mainieties! Tā cepuma drupatiņa, kas bērnam nokritusi zemē-nav pasaules gals! Liekat lietā savu labo humora izjūtu un raugāties uz dzīvi vienkāršāk un pozitīvāk. Nepārdozējiet vitamīnus un mazgājot rokas, nenoberziet ādu! Visu ar mēru. Saudzējiet muguras un zobus- šīs tēmas var niķoties. Patiesībā velns nav tik melns kā liksies gada sākumā. Saulīte spožāk uzspīdēs gada otrajā pusē. Augusts būs jūsējais mēnesis- mīliet un esat mīlēti, baudiet! 

Svari

Mūzika dzimst trīs reizes: pirmoreiz komponistā, otrreiz- atskaņotājā, trešo reizi- klausītāju sirdīs.

/ D.Kabaļevskis 

1. dekāde 23.09. - 02.10.   

2. dekāde 02.10. - 13.10. 

3. dekāde 13.10. - 23.10.  

Diezgan daudz uzdevumu plānotājā - vai tiksiet ar visu galā? Vai tikai laicīgi nav kaut kas jāizsvītro? Ja to dzīves ratu nespēsiet laicīgi apstādināt vai samazināt tempus, kāds cits par to var parūpēties. Labāk saprast pašām, vai ne? Grūti jau veikt to izvēli, tā jau ir. Gribas braukt pa divām sliedēm reizē? Nu jā, jūs jau to pieprotiet labāk par citiem. Nav šaubu. No jūlija jāspēj atteikties no kaut kā, kas ļoti vilinās gada otrajā pusē. Ja sakuma liksies, ka ir pavisam traki, vēlāk var šķist - tīrais nieks. Grūtības gaisīs ka migla saules staros un piedzīvotais šķitīs vien neliels murdziņš. Toties finanšu un īpašuma tēmās turpmākie pāris gadi jums būs  ļoti labvēlīgi, īpaši septembris un decembris, kad  viss labais vairosies un sirds pukstēs straujāk.

Skorpions

Daba ir vienīgā grāmata, kurai visas lapas liela satura pilnas.

/ Volfgangs Gēte

1. dekāde 23.10. -  o4.11.   

2. dekāde 04.11. - 12.11.

3. dekāde 12.11. - 22.11.   

Nopietnu problemātiku nemana un tas jau ir labi, vai ne? Ja nu kāds no jums var sajust savas planētas Plūtona pārceļošanu jaunā dimensijā. Jā, nu pastāvēs, kas mainīsies - tāds varētu būt arī jūsu nākamās divdesmitgades moto. Ejiet laikam līdzi un viss notiks . Sākot no septembra, bet īpaši no decembra, enerģētika jūsu zīmē var kaut kā sabremzēties, likt pie kaut kādiem uzdevumiem piestrādāt vai atgriezties vēlreiz. Risinājumu gaidiet tikai 2025. gada februārī, ātrāk ne. Naudas un īpašuma tēmās jūsu laiks arī būs nedaudz vēlāk - ap 2025. gadu. Mīlestības tēmā jūsu laiks būs martā,  vasaras  vidū , oktobrī. Neizdariet pāragrus secinājumus par savu pašreizējo partneri un nelūkojiet jauna piedzīvojuma virzienā - atcerieties, ka viena pagale nedeg! 

Strēlnieks


"Draudzība vairo priekus un dala bēdas."


/ Tomass Fullers

1. dekāde  22.11. - 02.12.  

2. dekāde 02.12. - 12.12.

3. dekāde  12.12. - 22.12.   

Kā ar jauniem mērķiem? Tā ka kaut ko vajadzētu, ne? Pagrūti šobrīd. Tā varētu būt. Parasti optimistisko un dzīvespriecīgo Strēlnieku kaut kas var bremzēt, stādināt. Nu nekas, vel nedaudz pacietības un atkal būsiet seglos- gan tiešā , gan pārnestā nozīmē. Finansiālajā un īpašuma tēmā  gadiņš nu tā - ne pārāk vienkāršs. Labāk kaut ko pamācīties, kas ienākumus  nesīs tālākā nākotnē. Kā saka -  šogad pērkam makšķeres, lai vēlāk zvejotu zivis. Veselību saudzējam, sportiskās aktivitātes piebremzējam. Strādājam pie sava rakstura- atkarībām, azartam sakām – nē. Būsiet tikai ieguvēji. Vairāk, nenozīmē labāk- tāds varētu būt jūsu moto 2024.gadam. Soli pa solim un jauni mērķi tikai tad, kad sasniegts iepriekšējais, ok? Tāpat jūs esat labākie.

Mežāzis


Viena roze var būt mans dārzs… viens draugs, mana pasaule.


/ Leo Buscaglia

1. dekāde  22.12. - 01.01.  

2. dekāde  01.01. - 11.01.

3. dekāde  11.01. - 21.01.  

Esat labi ieskrējušies? Loģiski, finanšu un īpašumu , darījumu laiks bijis jums par labu- tā turēt! Kā saka – vairāk darba, tad arī var iztikt bez īpaša talanta, kaut gan ari tas jums ir! Turpiniet to slīpēt un pilnveidot. Agrāk vai vēlāk, rezultāti būs. Gan jau arī jums kādi nopietnāki uzdevumi būs jāparisina, nu kā tad bez tiem. Bez grūtību pārvarēšanas nav Mežāža! Lielā reformu planēta jūs pamazām pamet un tas ir labi – prioritāte būs stabilitāte. No septembra enerģētika var sabremzēties, iespējams , ka jāpabeidz reiz iesāktais. Lēnāk brauksi, tālāk tiksi! 2025. gada februārī redzēsiet sava  decembrī iesāktā vai turpinātā darba rezultātu. Maijā, augustā un novembrī - palutiniet sevi!

Ūdensvīrs


Desmit procentu dzīves veido tas, kas ar tevi notiek un deviņdesmit procentus – tas, kā tu uz to reaģē.


/ Lū Holcs

1. dekāde    21.01.- 30.01. 

2. dekāde  30.01. - 09.02.

3. dekāde  09.02. - 19.02.

Ak, mīļās, senās dvēseles! Gudrie un intelektuālie nākotnes cilvēki! Ejiet savu ejamo un neķeriet kreņķi, ja jūs kāds nesaprot. Tas nav viņu prāta spējās. Katram savs. Esat paredzēti kam lielam un cēlam. Jūs novērtēs tikai nākamās paaudzes.  Plūtons pamazam sāks jūs ietekmēt- visus pēc kārtas, secīgi. Tuvākā gada laikā šo planētu varētu sajust janvāra Ūdensvīri. Ko šī planēta vēsta? Pārmaiņās- globālas. Kādam caur ērkšķiem uz zvaigznēm, kādam mierīgāk, bet pārliecinošāk uzpūtīs liels pārmaiņu vējš.  Toties labvēlīgs laiks īpašuma, finanšu tēmā. Kādam var aktualizēties arī  mantojuma tēma, projektu realizācija. Lai izdodas! Kas neriskē, nav Ūdensvīrs.

Zivis


Daži no jums saka: ”Prieks ir lielāk par skumjām,”- un citi saka: ”Nē, skumjas ir lielākas.” Bet es jums saku- tie nav šķirami. Kopā tie nāk, un, kad viens sēž pie tava galda, atceries, ka otrs guļ aizmidzis tavā gultā. 

 

/ Halīls Džibrāns

1. dekāde    19.02. - 01.03.

2. dekāde   01.03. -  11.03.

3. dekāde   11.03. -  21.03.

     Ticu, ka viss būs labi, ticu, ka pasaulē reiz valdīs miers un saticība. Ka problēmas atkāpsies un viss nostāsies savās vietās. Zivtiņām vel finiša izturības taisne. Esam izturīgi. Saudzējam muguras, labojam zobus un rūpējamies par sevi, jo kas gan būs, ja sevi atstāsim novārtā?! Gana jau turam rūpi par visiem, laiks sev! Tā nu tas ir. Plānot varam, bet hop teiksim 2025. gadā, kad enerģija mainīsies un arī Zivīm sāksies labvēlīgāks dzīves peldējums. Tieši finanšu un īpašuma tēmas risināsies nevis šogad, bet nākamajā gadā. Domājam gaiši, meditējam , aktivizējam sirds čakru, sūtam gaismu visiem, kam tā nepieciešama. Mēs esam BURVJI! Saprotam, nesaprotamo un spējam neiespējamo. Lai tur vai kā- esam stipri! Pavasaris, jūlijs un oktobris būs labvēlīgs attiecībās, radošajā un izklaides lauciņā. Pašlaik - ir kā ir, esam pateicīgi par visu! Neraudam, neskumstam, nežēlojam sevi-  nedaudz pacietības un viss būs pa skaisto!

Astrologa ieteikums

…un atcerieties veco labo patiesību: kas domāts visiem, nav domāts nevienam!

Tāpēc ar prieku gaidīšu personīgos pieteikumus gan mājas lapas pieteikumu anketā, gan Facebook, gan telefoniskos zvanus, ziņas e-pastā un  WhatsApp! Lūkosim jūsu personīgo zvaigžņu stāvokli ! Esat mīļi gaidīti arī astroloģijas kursos!

Ar cieņu un mīlestībā: astroloģe: I.Reiha

www.astro-centrs.lv

tel. +371 22 027 839

astrocentrs@inbox.lv

info.astrocentrs@gmail.com